20:39


IS SOMEONE GETTING THE BEST OF YOU?

Älskling jag vet hur det känns
när broar till tryggheten bränns
- Ted Gärdestad

NYVAKEN


Nyvaken och charmig!

TOGETHER WE CAN MAKE IT THROUGH THE DAY





foton från förra veckan

Nemi


SOMETIMES TIME DOESN'T HEAL, NO NOT AT ALL


Älskade vackra du,
stryk dina fingrar genom mitt hår,
ta ett djupt andetag och viska att
vi är de enda i vår egna värld
allt är okej och jag kommer föralltid finnas bredvid

Lay me down lay me down



På första bilden såg jag förjävla skönt solbränd ut. Sedan drog jag upprullgardinen och HEY där kom verkligheten! Blekfisen.

Jag pluggar stört mycket idag, vilket jag gjort de 3 senaste dagarna med. Har kollat dokumentärer, streckläst tills jag kollat i kors och mellan varven pratat med Ellinor. Om helt annat.. Men det måste ju få finnas lite pauser hahah :D Herregud så kvalitén sjunker på mina texter, men fasen.. Jag är stressad. Hur som haver så fick jag pappa äta vegetariskt igår, tillagat av moi. Han älskade det, så med den accepteringen så jävlar vad jag ska laga vegetarsikt nu! Woho! Dessutom fick jag honom att se på en zeitgeist-dokumentär (Addendum) som han tittar på just nu. Fan det är win i allt jag gör känns det som. Fy fan avd jag är grym.
Vidare till plugget nu! Tänkte bara säga hej. Vart lite tjatigt med en bild + en låt i alla inlägg. Eller?

KRIG

Nu måste jga bort från datorn! Nu! Har prov om första världskriget, mellantidskriget & andra välrdskriget på fredag som jag MÅSTE sätta för att få MVG som slutbetyg i Historia A... Har ett matteprov imorgon med, men det satsar jag inte på. Tänker se til latt få göra det efter lovet istället. Nej, hej då nu! Haha =)

en bild jag satte ihop som representerar varje del

DRESS UP FOR LOVE




Nemi


DOLPHINS CRY




Nemi


DO YOU EVEN CARE IF I DIE BLEEDING? 'CAUSE I'VE BEEN LOSING MY MIND



bild från i sommras

05:37


What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they don't
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we're gone


I KNOW NOTHING OF YOUR KIND





18:46


Come on, take a step towards me
So you can figure me out
I've been hoping and praying for a single way
To show you what I'm all about

Nemi


BLOOPERS

De lite mindre lyckade bilderna från igår ;)











FORTSÄTTNING

Bilder från senare på kvällen, innan vi drog iväg till ICA och köpte smågodis :)










Bilder från 8 april


Hade upp Emma igår. Brukar inte skriva bildtexter, haha, men det känns som att jag vill det idag. Hmm.. Iallafall så ja, Emma var här igår. Hon sov över och vi hade det super, men jag kör väl igång med att börja lägga upp dessa bilder. Vi satt nere vid maren och fotade lite. Jag hade iallafall bästa tiden på länge.. Skrattade så att jag tillslut grät på grund av allt vi pratade om och pansar-ankan. ;-) Hahahh! Just nu är jag så trött att jag inte vet vad jag skriver riktigt, men jag får se till att skriva ordentligt senare. Hur som helst, här kommer lite bilder från igår.


Jag filmade som vanligt..

Så förbannat vacker




PANSAR-ANKAN! Hahahahah! Den körde den där stilen, böjde liksom fram huvudet nära, nära vattenytan, kanske för att få lite mer fart hahah. Den knäppte med näbben så det blev ett lite "brummm"-aktigt ljud. Hahah fort som satan gick det, och sådär simmade den fram och tillbaka i flera timmar. Så förbannat underhållande att se på en fågel med något lite snett i huvudet. ;)

Fin-fina vännen Emma =)





Bringing it! Hahahah



Slående lik "gubb"-bilden Ludde tog på mig för några veckor sedan, faktiskt.



hahaha mongoooo-a

Chillar.


Åh söte Emma!

Nanana-nana-na-nanana-... PANSAR-ANKAAAAAAA! Hahahha åh herregud kan inte sluta garva åt den.

KLADD

Jag ska skriva om Sveriges moderna historia i min blogg, enligt historiauppgiften. Det här är en KLADD och inte i närheten av klar. Jag har redan börjat skriva in den här (skrev här direkt itället för i andra dokument och på papper och blabla) så jag publicerar den så länge. Vågar inte lämna den iutkast ifall det skulle raderas. Puss.

"Den svenska moderniseringen" är ett begrepp som berättar om tiden efter kriget, då Sverige kom till sitt välfärd och stod starkt. Under denna "efter krig"-tiden blev cSverige sakta men säkert mer jämlikt och jämställt, både för kvinnorna och mellan samhäll och bostadslivet. Under de sista åren under fyrtiotalet så höjdes folkpensionerna, det infördes fria skolmåltider för alla barm och en allmän sjukförsäkring blev obligatirisk eftersom att pengarna inte längre behövde läggas ned på militära utgifer.
Under femtiotalet växte industrins produktion på arbetsmarknaden, och för att behålla det välståndet Sverige fått så rekryterades arbetskraft från Finland, Tyskland, Italien, Grekland och Jugoslavien. Det kom att kallas den första invandringen.
Under detta årtionde bildade Bondeförbundet -med Gunnar Hedlund i toppen- och Socialdemokraterna en koalitionsregering, vilket gav en stor majoritet i riksdagen och förhindrade att en borglig trepartiregering bildades. Genom denna koalition fick även Hedlund inflytande över sin fråga som han brann för, jordbruket, som stod inför radikala förändringar.
Sverige var även mycket aktivt i FN under denna tid, då även den svenske politikern Dag Hammarsköljd var FN:s generalsekreterare.

Inte förrän nu på sextiotalet vart det obligatoriskt med skolgång. Nioåringar, oavsett kön eller socialgrupp, fick obligatorisk tillhörighet till grundskolan -oavsett om man senare skulle läsa vidare eller ej.
Nu vart det även mer populärt att kvinnorna lämnade hemmen för att arbetslivet -som ofta skedde på deltid- men blev då oftast tilldelade de arbeten som var i vård och omsorg, likt hur de arbetade i hemmen.


Nemi


20:17


Sitter och chillarrrrr i min 9C-tröja. Ska strax kolla på film, men sitter just nu och pratar med pappa och Susie & Emil, hans vänner.
wöwöwöwö

17:12

Orkar inte blogga. Hur som helst, visst skrev jag att jag köpte en ny hudvårdserie igår? Har testat den nu. En gång igår och nu imorse. Skitbra är den. Inte för fet, inte för lösaktig. Rätt perfekt. Känner ärligt talat lite resultat redan.

"Vera by CCS" heter det tydligen.

20:03

"Hej du är slumpmässigt utvald till att bli intervjuad om vad du anser om samhället! Ställer du upp?"

Ja, de ringde upp. Eller han snarare. Det var en han. Tydligen så -om jag vill, vilket jag gör- ska jag bli kontaktad och bestämma tid och plats då intervjuen ska ske och det ska diskuteras samhäll. Jag och intervjuaren. Jag vet inte VAD jag ska prata om så jag kommer ha svårt att kunna ha en ståndpunkt i frågorna, vilket är precis vad måste ha. Det är ju därför jag ska dit, liksom.
Hahah är så ställd verkligen men fan det blir nog roligt.

STAND UP AND SHOUT STAND UP STAND UP STAND UP..



Från förra veckan

Har sprungit 16 minuter (ja, det är lite, men jag har INGEN kondition. jobbar på're), GÅTT ned på stan för att köpa nya rengöringsprodukter och har boka tid för färgning av mitt hår. ÄNTLIGEN försvinner min utväxt och min naturliga hårfärg skall fram.

Nej vad rörigt inlägget blev. Precis nu när jag skrev så kommer pappa fram.. "Jag anmälde dig till en slags undersökning. För procenten, alltså. De ringer om en timme och ställer massa frågor".
- Va? Vad i helvete? Vadå för undersökning?
- Ja, de ska se vad du anser om samhället. De kollar med ca 100 slumpmässiga undgomar.
-...Du kunde inte fråga om jag ville?
- Visste att du skulle sagt nej då.

Vad fan? Nu vart jag så ställd så att jag inte vet vad jag ska svara på allt. Jag som har så jävla starka åsikter.. Hur ska jag kunna formulera mig så att det inte blir för mycket eller för rörigt? Vad fan ska jag säga?
Hahhahah!

You've made up your mind. That's one easy thing to do.






Nemi


I BELIEVE THAT REALITY IS BETTER THAN THE DREAM...BUT I'VE FOUND IT OUT THE HARD WAY -NOTHING IS WHAT IT SEEMS

You can avoid reality, but you cannot avoid the consequences of avoiding reality
- Ayn Rand

(bild på Antoni Gaudi)

=)


Oh, Pretty, pretty please
Don't you ever, ever feel
Like your less than fuckin' perfect.
Pretty, pretty please
If you ever, ever feel
Like your nothing
You're fuckin' perfect to me.

8:54


Hey, Roscoe
I do wanna belive in you
You made up your mind
It's an easy thing to do
But lately I see what you've turned into
A locked up-self in a sallow bed
On a journey with no exploring
In your house, locked up in your house

Nemi


Nemi


JUST NU




Nyduschad, håret är stort som fan och jag känner mig sådär mysig. La på en mörk svart/vit effekt på bilderna, och konstigt och lite roligt nog så ser jag faktistk sminkad ut på grund av det. Haha. Just nu väntar jag på att mitt té ska kallna till en drickbar temperatur så ska jag fortsätta titta på Gudfadern. Den första filmen, alltså. Är sjukt fascinerad av Marlon Brando och hans karriär.. Såg en dokumentär om honom i början av förra hösten någon gång och jag fastnade direkt för honom. Senare när jag fick reda på att han spelar självaste gudfadern också så vart jag ännu lite imponerad. Jaja, jag har väl inte världens koll men man måste ju lära sig någon gång iallafall... ;)

Nemi


BLANDADE BILDER FRÅN VECKAN






Nemi


MÅNDAGS







Nemi 2 APRIL


31 MARS


Rapunzel, let down you haaaair. Mama's here.

Fasen, antar att det bara är att uppdatera satan nu när jag varit borta en vecka haha. Gulliga ni är som tittar in här ändå.
Jag drog aldrig iväg på festen förra lördagen. Stannade hemma och försökte ta ikapp allt arbete i skolan.. Har varit borta en del. Fram emot kvällen blev jag dock bjuden på middag hos Ludde som han gjort själv. Riktigt gott var det. Efter det drog jag hem igen och fortsatte med pluggandet på söndagen. I måndags åkte jag ned till Trosa igen och har bott där hela veckan. Ludde & jag fick låna hans mosters lägenhet eftersom att hon var uppe i fjällen. Skitmysigt har det varit, och Ludde som fyllde 18 i onsdags har väl utnyttjat sin ålder till fullo och köpt öl, cider och mer till oss som vi haft om kvällarna. Har tagit några bilder som jag kan lägga upp. :-)

RSS 2.0